Вили Лилков е един от учредителите на Демократи за силна България. Дългогодишен

...
</TD
> Вили Лилков е един от учредителите на Демократи за силна България. Дългогодишен
Коментари Харесай

Мнение: Пловдив трябва да помогне с военна и хуманитарна помощ на Лвов и Донецк

Вили Лилков е един от учредителите на Демократи за мощна България. Дългогодишен началник на катедра " Физика " в МГУ " Св. Иван Рилски ". Проучва в архивите на Държавна сигурност документите, които са директно удостоверение за репресивната политика на Българска комунистическа партия по отношение на националния хайлайф и неговото очистване след 09.09.1944 година Автор е на книгата " Стопанските парадокси на българския комунизъм ".

В профила си във фейсбук застъпва тезата, че градовете в България, които са побратими с украинските такива, би трябвало да оказват помощ с военна и филантропична. Пловдив е събрат с Донецк и Лвов. 

Ето какво написа:

Побратимяването на градове поражда като реакция на ужасите на Втората международна война. Първият случай на побратимяване е Сталинград-Ковънтри. Думата " побратимяване " значи взаимоотношение и заричане за честност и взаимна поддръжка.

В България има градове, побратимени с градове в Украйна: Белоградчик - с Дубно; Варна - с Киев, Харков и Одеса; Видин - с Ровно; Велико Търново - с Полтава; Враца - със Суми; Габрово - с Чернигов; Добрич - с Измаил и Кропивницки; Козлодуй - с Путвил; Ловеч - с Изяслав; Мизия - с Билополе; Плевен - с Чернивци; Пловдив - с Донецк и Лвов; Сливен - с Тернопол и Мелитопол; Търговище - с Болград; София - с Киев; Шумен - с Херсон; Ямбол - с Бердянск.

Може да има и други! Побратимяването не се показва единствено в продан на делегации за туризъм, културни събития, общи фотоси и ядене и пийване, а има смисъл и за същинска поддръжка в тежки моменти. Това е съществено съображение за кметовете, общинските съветници и народните представители от тези градове при приемане на бюджетите да плануват филантропични помощи за хората от побратимените градове и да упорстват пред Народното събрание и държавното управление за изпращане на всякаква помощ (в това число и оръжие) за Украйна!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР